1-ви въззивен състав в.н.ч.д. № 147/2019 г. образувано по реда на чл.65, ал.8 НПК по частна жалба на обвиняемия

Апелативният специализиран наказателен съд, I-ви въззивен състав, отмени протоколно определение по нчд № 1076/2019 г. на Специализирания наказателен съд, с което е оставено без уважение искането на обвиняемия С. М. за изменение на мярката му за неотклонение от „задържане под стража“ в по-лека такава, като вместо това измени мярката за неотклонение на обвиняемия М. от „задържане под стража“ в „парична гаранция“ в размер на 5 000 лв.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

3-ти въззивен състав в.н.ч.д. № 148/2019 г. образувано по реда на чл.65, ал.8 НПК по частна жалба на обвиняемите

Апелативният специализиран наказателен съд, III-ти въззивен състав, отмени протоколно определение по нчд № 1082/2019 г.на Специализирания наказателен съд в частта,в която е оставено без уважение искането на обвиняемия С. С. за изменение на мярката му за неотклонение от „задържане под стража“ в по-лека такава, като вместо това измени мярката за неотклонение на обвиняемия С. от „задържане под стража“ в „домашен арест“.

Съдът потвърди определението на СНС в частта, в която е оставено без уважение искането на обвиняемия Д. П. за изменение на мярката му за неотклонение от „задържане под стража“ в по-лека такава.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.